10 περίεργες ερωτήσεις μαζί με τις σαφέστατες απαντήσεις τους

10 περίεργες ερωτήσεις μαζί με τις σαφέστατες απαντήσεις τους

1. πόσες εκφράσεις μπορεί να πάρει ένα πρόσωπο;

Δύο Αμερικάνοι ερευνητές είχαν διαπιστώσει ότι το πρόσωπο μπορεί να κάνει 44 βασικές κινήσεις που παράγονται από τη δράση ενός ή περισσοτέρων μυών. Αν όμως συνδυαστούν, αυτές οι κινήσεις δίνουν 10.000 διαφορετικές εκφράσεις. Μερικές από αυτές δεν εκφράζουν καμία συγκεκριμένη ψυχική κατάσταση.

2. πως γεννήθηκε η τσίχλα;

από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες μασούσαν τη ρετσίνι από το μαστιχόδενδρο της Χίου για θεραπευτικούς λόγους. Αλλά και οι Μάγια μασούσαν μικρές μπάλες από chicle, είδος συμπαγούς γάλακτος που προερχόταν από το δέντρο sapodilla. Στο εμπόριο η τσίχλα βγήκε το 1871 στις ΗΠΑ.

3. τι είναι τα απόκρυφα Ευαγγέλια;

Απόκρυφα ή «κρυμμένα» ή «απομιμήσεις» λέγονται τα πολυάριθμα κείμενα που γράφτηκαν τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού. Περιγράφουν κομμάτια από τη ζωή και τη διδασκαλία του Ιησού, τα οποία όμως δεν συμπεριλήφθηκαν στην Καινή Διαθήκη.

4. είναι αλήθεια ότι το νούμερο 58 διώχνει τις μύγες;

Λέγεται ότι, αν δει γραμμένο με μαύρο χρώμα το νούμερο 58 σε λευκό φόντο, η μύγα αναγνωρίζει στο σχήμα του ένα ιστό αράχνης και… το βάζει στα πόδια. Αν και δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, είναι πολλοί εκείνοι που χρησιμοποιούν το νούμερο για να διώχνουν τις μύγες!

5. τι είναι το «σωματίδιο του Θεού»

Γνωστό και ως «μποζόνιο Χιγκς», πρόκειται για το σωματίδιο που αποκάλυψε ο Άγγλος φυσικός Πίτερ Χίγκς. Είναι τόσο σημαντικό που ονομάστηκε «σωματίδιο του Θεού», καθώς η ανακάλυψη του ρίχνει φως σε πολλά μυστήρια της σύγχρονης φυσικής, όπως ο τρόπος που οι μορφές ύλης αποκτούν τη μάζα η οποία τις χαρακτηρίζει

6. από τι είναι φτιαγμένες οι μπάλες του μπιλιάρδου;

Για να διατηρούν το τέλειο σχήμα τους και να παραμένουν ανθεκτικές χωρίς να επηρεάζονται από τις κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές, οι μπάλες του μπιλιάρδου φτιάχνονται σήμερα από συνθετική ρητίνη.

7. ποιος είναι ο πιο ηλικιωμένος αθλητής που κέρδισε σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ο Σουηδός Όσκαρ Σουάν ήταν 64 χρονών και 258 ημερών όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ως μέλος της ομάδας σκοποβολής στους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης το 1912. Στους Αγώνες της Αμβέρσας το 1920 ο ίδιος κέρδισε το αργυρό μετάλλιο σε ηλικία 72 ετών και 279 ημερών.

8. ποιος βηματισμός είναι καλύτερος για… μια βόλτα στη Σελήνη;

Όλοι οι αστροναύτες που πάτησαν στη Σελήνη συμφωνούν ότι τα «μικρά πηδηματάκια» με ενωμένα ή όχι τα πόδια είναι ο πιο εύκολος τρόπος για τις επί Σελήνης μετακινήσεις. Ίσως όταν δημιουργηθούν στολές πιο ελαφριές, τα βήματα των αστροναυτών να μοιάζουν περισσότερο με εκείνα του ανθρώπου, παρά με εκείνα του καγκουρό

9. μπορούμε να καταλάβουμε το φύλο του παιδιού από το σχήμα της κοιλιάς;

Με κανέναν τρόπο. Μολονότι το υπερηχογράφημα πλέον τα λέει όλα, η παλιά άποψη ότι η μυτερή σημαίνει κορίτσι και η στρογγυλή αγόρι εξακολουθεί να… κυκλοφορεί ακόμη κα σήμερα, αλλά βεβαίως δίχως να αποδεικνύεται.

10. πως καταφέρνουν οι φακίρηδες να καταπίνουν σπαθιά

Έχουν μάθει να ελέγχουν τα αντανακλαστικά του φάρυγγα όταν καταπίνουν. Οι φακίρηδες ωστόσο, για να φθάσουν στο σημείο να καταπίνουν σπαθιά, έχουν εξασκηθεί πολύ με την κατάποση άλλων, μικρότερων αντικειμένων.